Többek között most van az áfonya szezonja is, ennek örömére elkészítettem a Blueberry Thymeot, amelynek kiindulási alapját a Liquor.com válogatásában szereplő áfonyás kevert ital jelentette. Az alapszeszként dolgozó vodkát remekül lehet variálni különböző fűszerekkel (jelen esetben a kakukkfűvel), az elengedhetetlen balanszt pedig frissen facsart citromlé és mézszirup biztosította (utóbbit lehet egyébként helyettesíteni szimpla cukorsziruppal vagy az eredeti receptúrában szereplő agávé sziruppal).

Fotó: Koktél Blog



ÖSSZETEVŐK:
45 ml vodka
20 ml frissen facsart citromlé
20 ml mézszirup vagy cukorszirup (a méz/cukor és a víz aránya 1:1)
10-15 db áfonya
1 szál kakukkfű

POHÁR:
Old fashioned.

ELKÉSZÍTÉS:
Tegyük az áfonyaszemeket, valamint a kakukkfüvet egy keverőpohárba, majd nyomkodjuk meg muddlerrel (törőfával). Töltsük hozzá a vodkát, a szirupot és a citromlevet, majd koktéljéggel együtt rázzuk össze shakerben. Duplaszűréssel töltsük egy koktéljéggel teli old fashioned pohárba.

DÍSZÍTÉS:
Áfonya és kakukkfű.



Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!