A hétvégén sorra vett áfonya mellett egy másik bogyós gyümölcsnek, a fekete szedernek is szezonja van, amit szintén kiválóan lehet alkalmazni kevert italokban. A kiindulási alapot ezúttal a Blackberry Vanilla adta, aminek eredetileg 6 cent vaníliával infuzált vodka az alapszesze, viszont ha kevésbé száraz és alacsonyabb alkoholtartalmú koktélt szeretnénk készíteni, akkor 4 centnyi szimpla vodkát is lehet használni, kiegészítve 2 centnyi vaníliás méz- vagy cukorsziruppal.

Fotó: Koktél Blog



ÖSSZETEVŐK:
40 ml vodka
30 ml frissen facsart citromlé
30 ml 100%-os almalé
20 ml vaníliás mézszirup*
4 db fekete szeder

POHÁR:
Martinis.

ÖSSZETEVŐK:
Tegyük a fekete szeder szemeket egy keverőpohárba és a citromlével együtt nyomkodjuk meg muddlerrel (törőfával). Töltsük hozzá a többi összetevőt és koktéljéggel együtt rázzuk össze shakerben. Duplaszűréssel töltsük egy előhűtött martinis pohárba.

DÍSZÍTÉS:
Vaníliarúd vagy fekete szeder.



*Vaníliás mézszirup készítése: 1 dl vizet, 1 nagykanálnyi mézet és 1 db hosszában félbevágott vaníliarudat lassú tűzön melegítsünk össze egy hőálló edényben kb. 10 percig, majd hagyjuk kihűlni.



Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!