Nemcsak az előző posztban tárgyalt Gin Tonicot, hanem a korábban rozmaringgal kiegészített Gin Fizzt is feldobhatjuk némi uborkával. Cucumber Gin Fizz.
Fotó: Koktél Blog
ÖSSZETEVŐK:
40 ml gin
30 ml citromlé
20 ml cukorszirup (a víz és a cukor aránya 1:1)
8 vékony szelet kígyóuborka
Szódafeltöltés
POHÁR:
Long drinkes
ELKÉSZÍTÉS:
Dobjuk a vékonyra vágott uborkaszeleteket egy hosszúitalos pohárba, finoman nyomkodjuk meg törőfával (muddlerrel), tegyük tele koktéljéggel, töltsük rá a gint, a citromlevet és a cukorszirupot, majd húzzuk fel tonikkal. Óvatosan, a szénsav tartósságára ügyelve keverjük meg bárkanállal.
Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!