Empirikus tapasztalataim alapján hazánkban a whiskykedvelők jelentékeny része whisky-kóla formájában fogyasztja a legelegánsabb alapszeszt. Ha már ennyire népszerű ez a whiskyhez kissé méltatlan, rettenetesen kommersz kevert ital, akkor illik legalább jó minőségű kólával készíteni, pl. a Fentimans természetesen erjesztett Curiosity Colájával, a gyömbért is tartalmazó üdítőhöz pedig szépen illik egy kis fahéjas kiegészítés is. Spiced Scotch.

Fotó: Koktél Blog


ÖSSZETEVŐK:
40 ml Ballantine’s Finest Blended Scotch Whisky
20 ml fahéjas-akácmézes szirup*
10 ml frissen facsart citromlé
Fentimans Curiosity Cola a feltöltéshez

POHÁR:
Long drinkes.

ELKÉSZÍTÉS:
Az első három összetevőt rázzuk össze koktéljéggel együtt shakerben, majd szűrjük egy koktéljéggel teli hosszúitalos pohárba. Húzzuk fel a kólával és óvatosan – a szénsav tartósságára ügyelve – keverjük meg bárkanállal.

DÍSZÍTÉS:
Fahéjrúd.

*Fahéjas-akácmézes szirup: 1 dl vizet, 1 db fahéjrudat és 1 evőkanálnyi akácmézet melegítsünk össze lassú tűzön egy hőálló edényben, majd hagyjuk kihűlni.



Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!