Nemrég tartotta Fokvárosban a Nemzetközi Bártender Szövetség (International Bartenders Association – IBA) a koktél világbajnokságot, ahol a hat kategória (before dinner, sparkling, fancy, long drink, after dinner, flair) abszolút legjobb italát a szlovák Jana Karkusova készítette el (egyébként a fancy kategóriából). Geisha.
Fotó: facebook.com/internationalbartenders
ÖSSZETEVŐK:
30 ml Havana Club Añejo 3 Años (rum),
20 ml Monin Lychee Liqueur (licsi likőr),
20 ml Monin Almond (mandulaszirup),
10 ml Monin Toffee Nut (karamell és makadámdió szirup),
40 ml áfonyalé,
10 ml frissen facsart citromlé.
POHÁR:
Libbey Hobstar.
ELKÉSZÍTÉS:
Shakerben.
DÍSZÍTÉS:
Alma, sárgadinnye, lime, narancs, piros és fehér retek, menta.
(Külön felhívnám a figyelmet a gyönyörű Libbey Hobstar pohárra és a komplex díszítésre.)
Fotó: facebook.com/internationalbartenders
Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!