Nemrég zsűritagként vehettem részt a Disznókő Pincészet és a Buddha-Bar Étterem által szervezett I. Disznókő Tokaji Koktélversenyen, ahol az indulók közül öten jutottak be döntőbe, melyet végül a korábban már megismert Csatlós Máté nyert meg remek italával. A Sweet Novemberben szépen kiegészítette a kötelezően választandó Disznókő Eszencia aszús karakterét az alapszeszként használt borókás, édesebb stílusú Old Tom ginnel, a gyümölcsös, illetve fűszeres bitterekkel, illetve az egzotikusan savanykás citromfűvel.

Sweet November



ÖSSZETEVŐK:
50 ml Hayman’s Old Tom gin
20 ml Disznókő Tokaji Eszencia
3 öntet Bitter Truth Peach Bitters
2 öntet Angostura Aromatic Bitters
1 szelet grillezett citromfű

POHÁR:
Champagne Saucer (citromfű füsttel).

ELKÉSZÍTÉS:
Keverőpohárban.

DÍSZÍTÉS:
Citromspirál (és citromhéj olaj).



Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!