Korábbi, gin alapú elődje még csak Alexander néven futott, azonban manapság inkább a konyak (vagy szimpla brandy) bázisú Brandy Alexander az ismert. Mint számos koktél esetében, itt is rengeteg verzió létezik a létrejöttét illetően, de az biztosnak tűnik, hogy írásban Hugo R. Ensslin 1916-os Recipes for Mixed Drinks c. könyvében jelent meg először (ekkor még London dry ginnel és őrölt szerecsendió nélkül). A legvalószínűbb teória egyébként Barry Popik etimológus nevéhez fűződik, aki szerint egy New York-i lobster palaceban, a Rector’s-ban Troy Alexander bártender készítette el elsőként, méghozzá egy Phoebe Snow vacsorán. Brandy Alexander.
Fotó: thekitchensinkrecipes.com
ÖSSZETEVŐK:
3 cl konyak (vagy szimpla brandy)
3 cl brown créme de cacao likőr
3 cl tejszín
POHÁR:
Martinis.
ELKÉSZÍTÉSE:
Az összetevőket koktéljéggel együtt rázzuk össze shakerben és szűrjük egy előhűtött martinis pohárba.
DÍSZÍTÉS:
Őrölt szerecsendió.
A Brandy Alexander az International Bartenders Association hivatalos koktélja (IBA Official Cocktail)
Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!