Az eperszezon kellős közepén ideje bővíteni a Koktél Blog eddigi limonádéinak  sorát, mégpedig az eper egyik legjobb barátjának kíséretében. Epres-bazsalikomos limonádé, a trendnek megfelelően befőttes üvegben.

limonádé epres-bazsalikomos limonádé receptúra

Fotó: Koktél Blog

 

ÖSSZETEVŐK:
4 db friss eper,
6 db friss bazsalikomlevél,
1 evőkanálnyi bazsalikomos akácméz (Barkóczi Méhészet),
1 db citrom frissen facsart leve,
szódafeltöltés,
koktéljég.

POHÁR:
0,5 literes befőttesüveg.

ELKÉSZÍTÉS:
A friss citromlevet, a bazsalikomos akácmézet és az eperszemeket egy blenderben vagy aprítógépben turmixoljuk össze, töltsük ki egy befőttesüvegbe, majd adjuk hozzá a bazsalikomleveleket és egy bárkanállal keverjük meg. Töltsük fel koktéljéggel, húzzuk fel szódával és óvatosan, a szénsav tartósságára ügyelve keverjük meg újra.

DÍSZÍTÉS:
Bazsalikom és eper.

Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Bloghoz a Facebookon és az Instagramon!