A Mayer Szörp 2015-ben alakult. A szörpfőzés gondolata akkor fogalmazódott meg a tulajdonosokban, amikor saját éttermükbe kerestek természetes alapanyagokból készült, tartósítószermentes szörpöket. Mivel hosszas keresgélés után sem találták meg az igazit, inkább megfőzték maguknak. A családi vállalkozásként működő szörpüzemükben - saját receptek alapján - csak természetes alapanyagok felhasználásával készítik a prémium szörpöket és szirupokat, kizárva a mesterséges aromákat és színezékeket. Törekvésüket igazolja, hogy az I. Nemzeti Szörpversenyen a Mayer málna- és eperszörpök arany minősítést szereztek, utóbbi a legjobb gyümölcsszörp díját is megkapta. Nemrég a Központ Bisztróban lekóstolhattam néhány italt, amelyben a márka termékeit is felhasználták. A szörpök értelemszerűen limonádéban működnek a legjobban, a feketeribizlis változat kakukkfűvel párosítva pl. egészen rendben van, érdemes kipróbálni.
Mayer szörpök
Feketeribizlis-kakukkfüves limonádé Mayer feketeribizliszörppel és Mayer nádcukorsziruppal
Strawberry Daiquiri Mayer eperszörppel
Vörös démon mézes meggyel, rozé borral és Mayer málnaszörppel
A márka honlapján található információk és sajtóanyag alapján szerkesztette: Farkas Krisztián
Fotók: Koktél Blog
Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Bloghoz a Facebookon és az Instagramon!