Itt az el Jimador tequila koktélos ajánlata, hogy méltó módon búcsúztassuk a forró hétvégével távozó nyarat. Középpontban a friss és fiatal blanco, valamint a két hónapig amerikai tölgyfahordóban pihentetett, karakteresebb reposado.
JIMI MOJITO
Összetevők:
6 cl el Jimador Blanco,
3 cl limelé,
3 cl agávé nektár,
9 cl szóda,
4-5 mentalevél.
Elkészítése:
Töltsük az agávé nektárt és a limelevet egy highball pohárba, adjuk hozzá a mentaleveleket és muddlerrel (törőfával) nyomkodjuk meg. Tegyük tele a poharat koktéljéggel, töltsük hozzá a tequilát, húzzuk fel szódával és óvatosan – a szénsav tartósságára ügyelve – bárkanállal keverjük meg. Mentacsúccsal és limecikkekkel díszíthetjük.
BATANGA
Összetevők:
6 cl el Jimador Reposado,
3 cl limelé,
15 cl Coca-Cola,
egy csipetnyi só.
Elkészítése:
Egy highball poharat tegyünk tele koktéljéggel, töltsük hozzá a tequilát, a limelevet, a sót, majd húzzuk fel kólával és óvatosan – a szénsav tartósságára ügyelve – bárkanállal keverjük meg. Limecikkekkel díszíthetjük.
Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!