Aki kedveli az Aperol kesernyés ízvilágát, annak a hidegben sem kell lemondania a - téli köntösbe öltöztetett - narancsos élvezetekről. Ami nyáron a frissitő, jeges Aperol Spritz, az most a szívet-lelket melengető Hot Aperol.
ÖSSZETEVŐK:
3 cl Aperol
10 cl Sauvignon Blanc (vagy Frizzante)
5 cl almalé (szűretlen)
1 cl mangószirup
Egy másik megfejtés szerint lehet készíteni 4 cl Aperol, 1 dl Frizzante vagy fehérbor, 1 dl almalé, 1 evőkanál méz, 3-4 db szegfűszeg, egy kevés egész fahéj és egy kis narancshéj felhasználásával is.
ELKÉSZÍTÉS:
Az összetevőket töltsük egy hőálló edénybe, majd melegítsük, de csak rövid ideig, semmiképpen ne forraljuk fel. Bár az Aperol hivatalos oldalán long drinkes pohárban szervírozzák, az ital forró jellegére való tekintettel érdemes inkább egy vastagabb falú boros pohárra (lásd a fenti képen) vagy füles pohárra szavazni, így a kezünk nem szenved égési sérüléseket. Narancsszelettel és/vagy orange twisttel díszíthetjük.
FAJTÁJA:
Hot drink.
Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!