Íme a bizonyíték, hogy a mézet nem csak téli, hanem nyári koktélokban is széleskörűen lehet használni. Persze fontos a friss gyümölcsök felhasználása és hát a méz sem a szokványos formában kerül az italba.
Honey Berry
Összetevők:
5 cl Jack Daniel’s Tenessee Honey,
3 cl lime juice,
2 cl eperszirup,
2-3 szem eper,
bazsalikom.
Pohár: old fashioned.
Elkészítés: az epret törőfával nyomkodjuk szét egy keverőpohárban, adjuk hozzá a többi összetevőt, koktéljéggel együtt shakerben rázzuk össze, majd szűrjük egy koktéljéggel teli old fashioned pohárba.
Díszítés: friss eper szeletek, bazsalikom, esetleg málna.
Honey szóda bodzával
Összetevők:
2 cl Jack Daniel’s Tennessee Honey,
2 cl bodzaszörp,
3 gerezd lime,
1 csepp Angostura bitters,
kb. 15 cl szóda,
kékáfonya szemek.
Pohár: long drink.
Elkészítés: a lime levét nyomjuk egy koktéljéggel teli long drinkes pohárba, majd a szóda kivételével adjuk hozzá a többi összetevőt. Végül húzzuk fel szódával és óvatosan – a szénsav tartósságára ügyelve – bárkanállal keverjük meg.
Díszítés: citrom peel és physalis (földicseresznye).
Ginger Twist
Összetevők:
5 cl Jack Daniel’s Tenessee Honey,
2 cl szederszirup,
kb. 15 cl gyömbér,
4 gerezd lime,
3-4 szem szeder és málna.
Pohár: old fashioned.
Elkészítés: az első két összetevőt töltsük egy koktéljéggel teli old fashioned pohárba, adjuk hozzá a gyümölcsöket, húzzuk fel gyömbérrel és óvatosan – a szénsav tartósságára ügyelve – bárkanállal keverjük meg.
Díszítés: lime, szeder, málna.
Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!