Az előző poszthoz hasonlóan most is a smash van terítéken, nem kevesebb érdekességgel. Pl. itt van az alappárlatként használt, több mint 200 éves múltra visszatekintő érleletlen, fehér whiskey, azaz a white dog. Peach & Ginger Smash a Liquor.com oldaláról.

whisk(e)y white whisk(e)y buffalo trace receptúra peach and ginger smash

Fotó: liquor.com

 

Összetevők:
60 ml fehér whiskey (az eredeti receptúrában Buffalo Trace White Dog szerepel, amit Magyaroroszágon is könnyedén beszerezhetsz a Koktélboltban),
30 ml gyömbérszirup,
25 ml frissen facsart citromlé,
3-4 kisebb darab őszibarack.

Pohár: rocks.

Elkészítés: egy pohárban a citromlével és a gyömbérsziruppal együtt muddlerrel (törőfával) nyomkodjuk meg az őszibarack darabokat. Tegyük félig a poharat zúzott jéggel, töltsük rá a fehér whiskeyt és bárkanállal keverjük meg, majd tegyük teljesen tele a poharat zúzott jéggel.

A gyömbérszirup elkészítése: 250 ml vizet, 200 g cukrot és 4-5 negyedelt, hámozott, friss gyömbérdarabot tegyünk egy hőálló edénybe, majd lassú tűzön melegítsük kb. 10 percig, amíg a cukor el nem olvad. Hagyjuk kihűlni és szűrjük egy zárható üvegbe. Kb. egy hónapig tárolhatjuk hűtőben.

Díszítés: menta.
 


 

Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!