Sárguló erdők, zöldellő északi fény és kéklő ezernyi tó. Őszi koktélok Lappföld színeivel és finn vodkával.
LAPPLAND ORANGE
Összetevők:
4 cl Finlandia grapefruit,
5 cl frissen facsart pink grapefruit,
1,5 cl mangópüré,
kékszőlő.
Pohár: martinis.
Elkészítés: az összetevőket koktéljéggel együtt rázzuk össze egy shakerben, majd szűrjük egy martinis pohárba.
Díszítés: kékszőlő és grapefruit peel.
NORDIC LIGHT
Összetevők:
5 cl Finlandia vodka,
2 cl zöldalmapüré,
3,5 cl frissen facsart lime,
15 cl hűtött házi limonádé,
kékszőlő.
Pohár: long drink.
Elkészítés: a vodkát és a lime levét töltsük egy long drinkes pohárba, adjuk hozzá a zöldalmapürét és a kékszőlőt, majd húzzuk fel a házi limonádéval és keverjük meg.
Díszítés: zöldalma szeletek és vodkában áztatott kékszőlő.
FINNISH BLUE
Összetevők:
2-5 cl Finlandia vodka,
2 cl frissen facsart lime,
2 cl kék curacao likőr,
15 cl tonik.
Pohár: long drink.
Elkészítés: egy koktéljéggel teli long drinkes pohárba töltsük bele a vodkát, a lime levét és a likőrt, majd húzzuk fel tonikkal és óvatosan keverjük meg.
Díszítés: vodkában áztatott kékszőlő és szilva.
Szavazz a gasztro kategórián belül a Koktél Blogra és nyerj az Allianz blogversenyen leadott voksoddal: allianzblogverseny.hu
Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!