Íme néhány ötlet, hogy milyen módon lehet túlélni ezt a rettenetes időjárást. Három kávékoktél a Budapest Baristas legkreatívabb baristáitól.

receptúra finlandia vodka finnish cold brew nordic espresso

 


CHAI TEA CAPPUCINO 

Összetevők:
2cl presszókávé,
2cl Finlandia vodka,
szegfűszeg,
kardamom,
fekete chai tea,
cukor,
tej. 

Elkészítés: 
Először készítsük el a chai tea szirupot, amelyhez főzzük fel a fekete teát, szegfűszeget, kardamomot cukorral, amíg az szirup állagú nem lesz. Ezt követően a presszókávét, a vodkát, valamint tetszőleges mennyiségű chai tea szirupot öntsük egy shakerbe és rázzuk jól össze. Kézi tejhabosítóval készítsünk tejhabot, majd a shakerből töltsük az italt egy bögrébe, a tejhabbal pedig öntsük fel. 


 

receptúra finlandia vodka finnish cold brew nordic espresso

NORDIC ESPRESSO

Összetevők:
4 cl Finlandia vodka,
2 cl presszókávé,
1 cl cukorszirup,
narancs.

Elkészítés: 
A cukorszirupot töltsük egy martinis pohárba, a presszókávét és a vodkát pedig egy shakerben jól rázzuk össze, majd töltsük a cukorszirupra. Díszítsük narancscikkel. 


 

receptúra finlandia vodka finnish cold brew nordic espresso

FINNISH COLD BREW 

Összetevők:
gyömbér,
1 dl tonik,
2 dl cold brew,
2 cl Finlandia vodka.

Elkészítés:
A cold brew elkészítéséhez világos, közepes pörkölésű, 100% arabica kávé a legjobb választás. Ennek durva őrleményét öntsük fel hideg vízzel, majd 10-12 órára tegyük a hűtőbe és hagyjuk ázni. Ha letelt az idő, akkor szűrjük le. Ezt követően reszeljünk egy kevés gyömbért a poharunkba, töltsük rá a tonikot, a vodkát és a cold brew-t. 
 


 

Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!