Az ősz beköszöntével nem kell lemondanunk a hangulatos kerti partikról és a grillezett finomságok illatáról. A vénasszonyok nyara tartogat még néhány szép, napfényes délutánt: búcsúztassuk a jó időt egy utolsó szabadtéri gasztronómiai kalanddal. Szombati Zsolt, a The Famous Grouse magyarországi nagykövetének szezonális tippjeivel különleges, őszi ízeket csempészhetünk az asztalra.

receptúra whisk(e)y the famous grouse grillgrouse koktél

Grillgrouse koktél konzervdobozban: egy üres konzervdobozban 45 ml The Famous Grouse whiskyhez adjunk 20 ml limelevet, 20 ml narancslevet, 20 ml almalevet és 2 teáskanálnyi folyékony mályvacukrot. Díszítsük a lime kifordított héjával, rószaszirommal és fügével. Kínáljuk mályvacukorral a tetején, amit fogyasztás előtt egy kis lánggal meg is pörkölhetünk.

 

receptúra whisk(e)y the famous grouse grillgrouse koktél

Sütőtök krémleves whiskyvel grillezett tökmaggal: a levest hagyományos módon készítsük el, a sütőtök magjait azonban locsoljuk meg néhány csepp The Famous Grouse Smoky Black-kel és grillrácson pirítsuk meg. A whisky füstös aromája tökéletes kiegészítője a levesnek.

receptúra whisk(e)y the famous grouse grillgrouse koktél

Whiskyben pácolt csirkemell steak édesburgonya pürével: keverjünk össze néhány cl The Famous Grouse-t egy lime levével, reszeljük le egy narancs héját, és adjunk hozzá egy csipet rozmaringot, sót, és barnacukrot. Az így készült pácban megforgatott csirkemell filéket rostlapon süssük meg, köretként tálaljunk édesburgonya pürét. A fogást különlegesebbé tehetjük rozmaringos olívaolajjal meglocsolt és Hawaii-i fekete sóval megszórt édesburgonya chips-szel. 

Sajtóanyag alapján szerkesztette: Farkas Krisztián

Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Bloghoz a Facebookon és az Instagramon!