Az ősz vége felé közeledve íme néhány szezonális, vodka alapú koktél az évszak búcsúztatására. Gesztenye, birsalma és körte.
KÁVÉS GESZTENYE
Összetevők:
4 cl Finlandia Vodka Classic,
1 cl kávélikőr,
1 presszókávé,
1 cl gesztenyeszirup,
3 cl tejszín.
Pohár: koktélos.
Elkészítés: az alapanyagokat shakerben koktéljéggel együtt rázzuk össze, majd szűrjük egy előhűtött koktélos pohárba.
Díszítés: pillecukor.
ÉDES ALMA
Összetevők:
4 cl Finlandia Lime Vodka,
1 cl birsalma lekvár,
10 cl almakompótlé (birsalma lekvár, fahéj, szegfűszeg, gyömbérlekvár, csillagánizs, zöldalma tea),
2 cl friss citromlé.
Pohár: koktélos.
Elkészítés: az almakompótot az elkészítése után szűrjük le, majd töltsük egy koktélos pohárba a vodkával, a citromlével és az almakockákkal együtt (hűtött vagy forró italként is elkészíthető).
Díszítés: almakockák, fahéj, szegfűszeg.
ŐSZI GYÜMÖLCSTÁL
4 cl Finlandia Mangó Vodka,
2 cl meggyszirup,
1 cl limelé,
2 cl körtelé,
3 cl licsilé.
Pohár: koktélos.
Elkészítés: az alapanyagokat shakerben koktéljéggel együtt rázzuk össze és szűrjük egy előhűtött koktélos pohárba.
Díszítés: málna, mini körte, áfonya.
Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Bloghoz a Facebookon és az Instagramon!