Az ősz vége felé közeledve íme néhány szezonális, vodka alapú koktél az évszak búcsúztatására. Gesztenye, birsalma és körte.

receptúra finlandia vodka kávés gesztenye édes alma őszi gyümölcstál

 

KÁVÉS GESZTENYE

Összetevők:
4 cl Finlandia Vodka Classic,
1 cl kávélikőr,
1 presszókávé,
1 cl gesztenyeszirup,
3 cl tejszín.

Pohár: koktélos.

Elkészítés: az alapanyagokat shakerben koktéljéggel együtt rázzuk össze, majd szűrjük egy előhűtött koktélos pohárba. 

Díszítés: pillecukor.

receptúra finlandia vodka kávés gesztenye édes alma őszi gyümölcstál

ÉDES ALMA

Összetevők:
4 cl Finlandia Lime Vodka,
1 cl birsalma lekvár,
10 cl almakompótlé (birsalma lekvár, fahéj, szegfűszeg, gyömbérlekvár, csillagánizs, zöldalma tea),
2 cl friss citromlé.

Pohár: koktélos.

Elkészítés: az almakompótot az elkészítése után szűrjük le, majd töltsük egy koktélos pohárba a vodkával, a citromlével és az almakockákkal együtt (hűtött vagy forró italként is elkészíthető).

Díszítés: almakockák, fahéj, szegfűszeg.

receptúra finlandia vodka kávés gesztenye édes alma őszi gyümölcstál

ŐSZI GYÜMÖLCSTÁL

4 cl Finlandia Mangó Vodka,
2 cl meggyszirup,
1 cl limelé,
2 cl körtelé,
3 cl licsilé.

Pohár: koktélos.

Elkészítés: az alapanyagokat shakerben koktéljéggel együtt rázzuk össze és szűrjük egy előhűtött koktélos pohárba.

Díszítés: málna, mini körte, áfonya.

Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Bloghoz a Facebookon és az Instagramon!