A Hufftington Post Imbibe blogja összegyűjtötte a legjobb italokat, melyek elkészítéséhez bogyós gyümölcsöket kell felhasználni. Úgyis pont itt van a szezon kellős közepe, ezért szétnézett ezek között a Koktél Blog is.
Összetevők:
45 ml light rum
60 ml kókuszvíz
15 ml földi szeder shrub*
Szóda
Pohár:
Old fashioned.
Elkészítése:
Az összetevőket – a szóda kivételével – rázzuk össze koktéljéggel együtt shakerben, majd duplaszűréssel töltsük egy koktéljéggel teli pohárba és húzzuk fel szódával.
Díszítése:
Koktélnyársra szúrt földi szeder.
*A shrub gyakorlatilag gyümölcsszirupot jelent. A földi szeder shrub elkészítésének módja: zúzzunk össze két csésze földi szedret egy csésze cukorral együtt, fedjük le és hagyjuk állni legalább két órán keresztül. Szűrjük le a szirupot és keverjük össze két teáskanálnyi balzsamecettel. Hűtve tároljuk.
Összetevők:
60 ml cachaça
1 öntet édes sherry
6-8 db szezonális bogyós gyümölcs
½ db lime (cikkekre vágva)
1 teáskanálnyi cukor
Pohár:
Rocks.
Elkészítése:
Egy keverőpohárban muddlerrel (törőfával) nyomkodjuk meg a bogyós gyümölcsöket a zöldcitrommal és a cukorral együtt. Adjuk hozzá a cachaçát és a sherryt, majd koktéljéggel együtt rázzuk össze shakerben (kb. 30 másodpercig) és töltsük ki egy rocks pohárba.
Díszítése:
Őrölt szerecsendió.
Összetevők:
45 ml gin
25 ml Averna (szicíliai keserű likőr)
25 ml friss citromlé
10 ml cukorszirup (a cukor és a víz aránya 1:1)
2 db földi szeder
2 db bazsalikomlevél
Tonic
Pohár:
Collins.
Elkészítése:
Az összetevőket a tonic kivételével rázzük össze koktéljéggel együtt shakerben, majd duplaszűréssel töltsük egy koktéljéggel teli collins pohárba és húzzuk fel tonic-kal.
Díszítése:
Bazsalikom.
Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!