Az amcsiknak van egy jópofa szokása, miszerint minden italnak kijelölnek egy ünnepnapot az évben. Így járt a Hot Toddy is, aminek történetesen a január 11-ét ajándékozták oda, ezért az elsőként Skóciában feljegyzett piáról a skót Caorunn gin is megemlékezett a facebookon egy almás twisttel, a Koktél Blog meg jól ellopta az eredményt. Apple Winter Toddy.

ÖSSZETEVŐK:
45 ml gin (Caorunn)
120 ml almalé
2 öntet Angostura bitters
20 ml citromlé
2 teáskanálnyi porcukor
1 öntet portói bor

POHÁR:
Hőálló talpas és/vagy füles pohár

ELKÉSZÍTÉSE:
Az összetevőket melegítsük össze egy hőálló edényben.

DÍSZÍTÉSE:
Szegfűszeggel tűzdelt alma- és narancsszelet, valamint reszelt szerencsendió.



Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!