Közel 100 nemzetközi szakértő (köztük nyolc Master of Wine), 150 válogatott kiállító, 22 tematikus kurzus és majdnem 1000 féle bor. Így jellemezhető röviden a hatodik VinCE Budapest Wine Show. Fényűző hétvége közeledik a borvilágban.



Egészen elképesztő line-upot hoztak létre a VinCE Budapest szervezői, például személyes kedvenceim, a pezsgők terén is. Pénteken Essi Avellan Master of Wine, a FINE Champagne Magazine főszerkesztője és Márkus György champagne szakértő mutatja be az első Champagne és Pezsgő Világbajnokság (CSWWC) nem évjáratos tételeit, szombaton a legrégebbi alapítású champagne-ház, a Ruinart pincemestere, Frédéric Panaiotis mesél a legendás chardonnay pezsgőikről, míg vasárnap három előadással kinyílik a teljes pezsgővilág Magyarországtól kezdve Nagy-Britannián és Franciaországon át Olaszországig. Utóbbi ország első pezsgőházát, a Ganciát egyenesen az alapító ötödik generációs leszármazottja fogja képviselni.

A boros mesterkurzusokon keresztül négy kontinensre kalauzolják el a résztvevőket az előadók, egy interaktív kurzuson pedig tabletek segítségével a látogatók is bekapcsolódhatnak a csúcsborok pontozásába, illetve egy mobilapplikációval a rendezvény legjobb tételeit is megszavazhatják.

Abszolút remek ötletnek tartom, hogy egy díjátadón gála keretében bemutatkozik a nemzetközi sztenderdek szerint megalapított VinCE Awards, ahol egy szakmai zsűri segítségével 10 kategóriában olyan kimagasló teljesítményeket jutalmaznak, melyek egy klasszikus borversenyen nem mérhetőek.



VinCE Budapest Wine Show
2015. március 6-8.
Corinthia Hotel Budapest***** (1073 Budapest, Erzsébet krt. 43.)
További információk: vincebudapest.hu



Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!