A Buddha-Bar brand idén ünnepli 20. születésnapját, ebből az alkalomból pedig meghirdettek egy koktélversenyt, amelyben minden nemzetközi Buddha-Bar részt vesz.  A budapesti Buddha-Bart Ódor Lionel Robin képviseli a versenyben Castle Black koktéljával, amit nemrég volt szerencsém lekóstolni. A Trónok Harca egyik helyszínéről elnevezett, digestif jellegű italban szépen összeáll a mák és a gyümölcsök harmóniája, a tetejére húzott narancshab pedig abszolút telitalálat. Mindenképpen érdemes kipróbálni, ahogyan ajánlott figyelni a Buddha-Bar facebook oldalát is a versennyel kapcsolatos nyereményjátékok miatt. 

buddha-bar ódor lionel robin receptúra castle black tanqueray gin

 

Összetevők:
40 ml mákkal infuzált Tanqueray gin vagy Tanqueray Rangpur gin,
20 ml fekete ribizlilé,
15 ml zabtej (Alpro vagy más natúr zabtej),
15 ml cukorszirup,
15 ml friss limelé,
szürke narancshab.

Gin infuzálás: 
100 g darált mákot és 700 ml gint egy hétig állni hagyunk, majd alaposan átszűrünk.

Összetevők a szürke narancshabhoz:
5 tojásfehérje,
3 zselatinlap,
50 ml Cointreau naranslikőr,
50 ml friss citromlé,
150 ml friss narancslé,
40 ml cukorszirup,
Fél bárkanál fekete ételfestékpaszta  (Rainbow Dust Pro-Gel – 25g elegendő 8-10 adag narancshabhoz).

A szürke narancshab elkészítése:
A zselatint feloldjuk egy kevés szűrt gyümölcslében és cukorszirupban, felmelegítjük (nem szabad forrnia) és kevergetjük, amíg a zselatin teljesen fel nem oldódik, majd lehűtjük. Hozzáadjuk a maradék gyümölcslevet, Cointreau-t, tojásfehérjét és ételfestéket majd ezeket összekeverjük. A mixet habszifonba töltjük és lezárjuk. Egy 500 ml-es szifon esetében 2-3 habpatronra lesz szükségünk. Jól összerázzuk és hűtőben legalább 2-3 órán át hűtjük (24 óra ajánlott), hogy a zselatin megszilárduljon. A habnak sötétszürke színűnek kell lennie.

A koktél elkészítése:
A hozzávalókat koktéljéggel együtt shakerben összerázzuk, 150-200 ml-es előhűtött tulipán borospohárba szűrjük, melyet előzőleg fekete alumínium dróttal körbetekerünk, és palakő poháralátétre helyezünk. Tetejére szürke narancshabot fújunk, majd narancshéjjal, mákkal és rózsaszirommal díszítjük.

buddha-bar ódor lionel robin receptúra castle black tanqueray gin


 

Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!