Aki szilveszterkor nem szeretne pezsgőzni, de mégis ragaszkodik a buborékokhoz, annak ideális választás lehet az ABSOLUT TUNE, amelyet a francia tulajdonú, de egyébként svéd márka a saját vodkájából és új-zélandi Sauvignon Blancból készült habzóbor elegyéből hozott össze egy pezsgős palackban. A szénsavas-gyümölcsös pia fogyasztható tisztán, behűtött pezsgős pohárban, de ideális málna-, őszibarack-, feketeszeder-, bodza-, vagy almalikőrrel is. No meg kiváló összetevőnek bizonyul néhány igazi nagy klasszikus kevert ital újragondolásához is…
SCREWDRIVER MIMOSA
Összetevők:
4 rész ABSOLUT TUNE
1 rész narancslé
1 öntet narancslikőr
Orange twist díszítésnek
Elkészítése:
Töltsük a – lehetőleg frissen facsart – narancslevet és a narancslikőrt egy behűtött pezsgős pohárba, majd húzzuk fel az ABSOLUT TUNE-nal. Díszítsük narancshéjjal.
TUNE MARTINI
Összetevők:
3 rész ABSOLUT TUNE
½ rész ABSOLUT CITRON
Lemon zest díszítésnek
Elkészítése:
Töltsük az ABSOLUT CITRON-t egy koktéljéggel félig töltött keverőpohárba, keverjük meg, majd szűrjük egy behűtött koktélos vagy pezsgős pohárba. Töltsük fel az ABSOLUT TUNE-nal és díszítsük citromhéjjal.
NAUGHTY BELLINI
Összetevők:
1 rész ABSOLUT APEACH
1 rész barackpüré
ABSOLUT TUNE feltöltés
Elkészítése:
Az ABSOLUT APECHET és a barackpürét koktéljéggel shakeljük össze, majd szűrjük behűtött pezsgős pohárba és töltsük fel ABSOLUT TUNE-nal.
CHERRY BLUSH
Összetevők:
2 rész ABSOLUT TUNE
1 rész ABSOLUT VODKA
1 rész cseresznyelikőr
½ rész citromlé
1 öntet cukorszirup
5 db mentalevél
Elkészítése:
Az ABSOLUT TUNE kivételével az összetevőket koktéljéggel shakeljük össze, majd duplaszűréssel töltsük egy behűtött pezsgős flőtébe. Húzzuk fel az ABSOLUT TUNE-nal és díszítsük egy mentalevéllel.
További információk innen.
Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!