Május 25-én és 26-án a csúcskategóriás sörfesztiválok hangulata jön Budapestre a ’BPBW Beer Week in Budapest 2018’ kóstolónapjaival. Az esemény különlegessége nem csak az itt elérhető ritkaságszámba menő, egyedi, vagy épp extrém főzetekben mutatkozik meg, de abban is, hogy az ideérkező külföldi sörfőzők személyesen csapolják majd a söreiket.

bpbw beer week in budapest sör

 


A skandináv országokban már nem egy ilyen és ehhez hasonló, bejáratott fesztivál van, az Egyesült Királyság és a Baltikum is zárkózik fel, de a régiónkban még nem volt igazán erre példa. Egy ilyen rendezvény valahol egy nagykoncert és egy sörfesztivál között van félúton: az ember találkozik a már-már rocksztár státuszú sörfőzőkkel, aztán koccint is velük egyet.

„Szeretjük azt gondolni, hogy a hazai kézműves sör felnőtt és pont ezért szeretnénk nemzetközi figyelmet is ráirányítani, hogy külföldről ne csak azért jöjjenek el a Beer Week in Budapestre, mert a többi hasonló nemzetközi rendezvényre szinte azonnal kikerül a megtelt tábla, hanem a város és a hazai színtér miatt is."

Először lesznek itthon elérhetőek, ráadásul csapolva, olyan, a műfajban úttörőnek, vagy épp fekete lónak számító texasi vagy chicagói sörök, amelyekért az is lelkesedni fog, aki épp csak öt perce ismeri a nevüket. Persze az amerikai Jester Kingen és Pipeworksön túl még legalább 15 országból érkeznek majd az olyan főzdék, akiknek a söreivel az erre fogékonyak már találkozhattak valamilyen formában a hazai kisüzemi sörös helyeken, de többek között a To Øl, a BrewDog, a Brouwerij de Molen vagy az Amager Bryghus  is olyan specialitásokkal készül, melyek kis túlzással csak ilyen alkalmakkor elérhetőek. A meghívottak közül nem maradtak ki a régióból a nemzetközi hírnév felé már nem csak kacsintgató nevek és persze a hazai színtér krémje – többek közt a Balkezes, a Horizont, a HopTop, a Mad Scientist, a MONYO, a Reketye vagy épp a TuffBuzz - is kiveszi a részét a kóstoló napokon.

Az egyszeri belépőjegy megfizetése után egy kóstolópohárral a kézben a főzdék standjait végiglátogatva korlátlanul kóstolható hat teljes órán keresztül 16 ország több, mint 40 kisüzemi főzdéjének 160 különböző söre. Ezeknek a tematikus fesztiváloknak törzsközönsége általában a legnagyobb sörrajongókból tevődik össze, mégsem kell kifinomult szakértőnek lenni ahhoz (hasonlóan a prémium whiskys, vagy boros fesztiválokhoz), hogy az embert megfogja egy ilyen rendezvény utánozhatatlan hangulata.

Az esemény után a helyszínül szolgáló Dürer Kertben vadabb hangvételű koncertek gondoskodnak a napok megkoronázásáról, de május 20. és 27. között tematikus rendezvényekkel, csapfoglalásokkal és 'találkozz a sörfőzőkkel' rendezvényekkel vezetik fel a kóstolónapokat, ezért is indokolt a sörhét elnevezés. „Gyere a kóstolásra, maradj egész hétre!” – üzenik a szervezők az országba csak a rendezvény miatt idelátogatni készülőknek. A hazai érdeklődők sem csak azért váltják meg már jó előre a jegyüket, hogy szemtanúi lehessenek annak, miként csatlakozik az ország a kézműves sörök nemzetközi fősodrához, hanem azért is, hogy részt vegyenek egy egzotikus utazásban anélkül, hogy külföldre mennének!

bpbw beer week in budapest sör

RÉSZTVEVŐ NEMZETKÖZI SÖRFŐZDÉK

18TH STREET BREWING (Egyesült Államok), AF BREW (Oroszország), AMAGER BRYGHUS (Dánia), BAKUNIN BREWERY (Oroszország), BEVOG (Ausztria), BIRRIFICIO DEL DUCATO (Olaszország), BREWDOG (Skócia), BREWDOG OVERWORKS (Skócia), BROUWERIJ DE MOLEN (Hollandia), BROWAR GOLEM (Lengyelország), CERVESES LA PIRATA (Katalónia), EDGE BREWING CO. (Katalónia), JESTER KING BREWERY (Egyesült Államok), LERVIG (Norvégia), MAGIC ROCK BREWING CO. (Egyesült Királyság), MALMÖ BREWING CO. (Svédország), MIKROFONBRYGGERIET (Svédország), MOOR BEER (Egyesült Királyság), MYKONOS BREWING COMPANY (Görögország), PIPEWORKS BREWING (Egyesült Államok), PŐHJALA (Észtország), POPPELS BRYGGERI (Svédország), POST SCRIPTUM BREWERY (Portugália), PYYNIKIN (Finnország), SIGNATURE BREW (Egyesült Királyság), TEMPEST BREWING CO. (Skócia), THE GARDEN BREWERY (Horvátország), TO ØL (Dánia), UILTJE BREWING COMPANY (Hollandia), WILD BEER CO. (Egyesült Királyság)

RÉSZTVEVŐ HAZAI SÖRFŐZDÉK

ARMANDO_OTCHOA, BALKEZES, FEHÉR NYÚL, GÓLEM SÖR, HARA’PUNK, HOPTOP BREWERY, HORIZONT BREWING, MAD SCIENTIST, MONYO BREWING CO., REKETYE BREWING CO., ROTHBEER, TUFFBUZZ

bpbw beer week in budapest sör

BPBW BUDAPEST BEER WEEK 2018

2018. május 20-27.
További részletek az esemény honlapján és a facebookon 

Sajtóanyag alapján szerkesztette: Farkas Krisztián

Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Bloghoz a Facebookon és az Instagramon!