Az eperszezon – és a meleg idő – beköszöntével úgy gondoltam, hogy vasárnap délutánra elkészítek egy hűsítő jeges-epres Daiquirit. Kiindulási alapnak ezt a receptúrát vettem, majd kis kísérletezés után kialakítottam egy kevésbé alkoholos, gyümölcsösebb, könnyebben fogyasztható verziót. Mégpedig úgy, hogy lejjebb vettem a rumból, de több epret és eperszirupot használtam fel (illetve az eredeti verzió receptjéhez hasonlóan a citromlevet limelére cseréltem, mert ez utóbbi jobban illik az alapszeszhez). Frozen Strawberry Daiquiri.

frozen strawberry daiquiri rum receptúra havana club daiquiri

Fotó: Koktél Blog


 

ÖSSZETEVŐK:
4 cl Havana Club rum (3 éves érlelésű)
2 cl friss limelé
2 cl Monin eperszirup
3 db friss eper
1 bárkanál porcukor

POHÁR:
Nagy martinis.

ELKÉSZÍTÉS:
Az összetevőket zúzott jéggel együtt blenderben turmixoljuk össze, majd töltsük egy nagy martinis pohárba.

DÍSZÍTÉS:
Eper.


 

Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!