A Bacardí márkát már biztosan ismered, de azt tudod-e, hogy mi az a Bacardí Legacy? Ez a világ egyik legjelentősebb koktélversenye, aminek ráadásul nemrég rendezték meg a hazai elődöntőjét. A résztvevő ba rtenderek itt elkészítették a sikeresen benevezett, saját Bacardí Carta Blanca vagy Carta Oro alapú koktéljukat, valamint egy tökéletes Original Bacardí Rum Daiquirít. A hat döntőbe jutott versenyzőnek most a koktélok promóciójával kell foglalkoznia, hogy aztán februárban kiderüljön, melyikük utazhat a San Fransisco-i szuperfináléra, ahol italukkal akár a Bacardí örökség részévé is válhatnak. Íme a hat bartender és a hat koktélrecept.
BEDNÁRIK NIKOLETTA (BOUTIQ’BAR)
LA MUSA
Összetevők:
40 ml Bacardí Carta Blanca,
20 ml cukorszirup,
20 ml limelé,
2 öntet Droplets By Javier de las Muelas, Darjeeling Tea & Chamomile Bitter
1 g Sosa Plátan Madur,
1 db citrom peel.
Pohár: martinis.
HORVÁTH ZSOLT (BOUTIQ’BAR)
RED CARPET
Összetevők:
35 ml Bacardí Carta Oro,
15 ml Martini Rosso,
20 ml Funkin Morello cherry purée,
10 ml friss citromlé,
40 ml áfonyalé,
5 ml The Bitter Truth Pimento Dram.
Pohár: gótikus, talpas kristálypohár.
KOVÁCS DÁNIEL (MOJITO MIXERISKOLA)
TERROIR
Összetevők:
40 ml Bacardí Carta Blanca,
40 ml Tokaji 6 puttonyos aszú,
10 ml St. Germain likőr,
10 ml Funkin Pro Passion Fruit Puree.
Pohár: koktélos.
METZGER LÁSZLÓ (BRODY STUDIOS)
PLINIUS
Összetevők:
50 ml Bacardí Carta Oro,
25 ml Sió frissen préselt szilva,
15 ml vaníliás cukorszirup,
20 ml limelé,
1 db zsályalevél,
1 csipet zellersó.
Pohár: coupette.
VARGA KRISZTINA (GOZSDU MANÓ KLUB)
MY DARLING CLEMENTINE
Összetevők:
40 ml Bacardí Carta Oro,
20-30 ml klementinlé,
1 bárkanál méz,
2 db csillagánizs,
80 ml tonik.
Pohár: talpnélküli borospohár.
SCHÖK NORBERT (KOLLÁZS BRASSERIE & BAR)
EL VIAJERO
Összetevők:
40 ml Bacardí Carta Blanca,
15 ml Pedro Ximénez Sherry,
10 ml limelé,
50 ml kókuszvíz,
1 öntet chocolate bitter.
Pohár: koktélos kehely.
Fotók: Bacardí Legacy
A poszt a Bacardí Legacyval együttműködésben készült.
Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!