Magyarországon másodjára indult útjára a világ egyik legjelentősebb koktélversenye, a 39 ország részvételével zajló Bacardí Legacy.
bacardi bacardi legacy rum receptúra gózon péter kalydy gábor péter kocsis tamás sin limites uvas oro ganbatte

 

Az előválogatást követően a hazai elődöntőbe 20 bártender került be, ahol egy klasszikus Daiquirit és egy saját receptúrán alapuló koktélt kellett elkészíteniük egy előadás keretében (a koktélok alappárlatát a Bacardí Carta Blanca, a Bacardí Oro vagy a Bacardí Gran Reserva 8 Años közül választhatták ki a versenyzők). A háromtagú zsűrit Iufriakova Elizaveta (a Bacardí kelet-európai márkanagykövete és a Bacardí Legacy 2013-as győztese), Kovács Kálmán (a Bacardí magyarországi márkanagykövete) és Dez O’Connell (a Brody Studios bárkonzultánsa) alkotta, akik három továbbjutót választottak ki a moszkvai regionális döntőbe. Közülük egyvalaki vehet majd részt a berlini világbajnoki döntőn, ahová minden országból a legjobbak jutnak ki. A verseny tétje, hogy ki válhat a Bacardí örökség részesévé.   

bacardi bacardi legacy rum receptúra gózon péter kalydy gábor péter kocsis tamás sin limites uvas oro ganbatte

„A Bacardí által életre hívott verseny különlegessége többek között abban rejlik, hogy rendkívül sokoldalúan közelíti meg a bártender szakmát. A verseny során a koktél neve, időtállósága és egyéb szempontok mellett figyelembe vesszük az előadó fellépését, stílusát is. Olyan tehetségeket keresünk, aki a szakma hagyományai mellett nem félnek kísérletezni, újat és egyedit alkotni.”

Kovács Kálmán, a Bacardí magyarországi nagykövete

 Íme az elődöntő három győztese és a koktéljaik.


 

KOCSIS TAMÁS (SPÍLER SHANGHAI)

bacardi bacardi legacy rum receptúra gózon péter kalydy gábor péter kocsis tamás sin limites uvas oro ganbatte

GANBATTE

bacardi bacardi legacy rum receptúra gózon péter kalydy gábor péter kocsis tamás sin limites uvas oro ganbatte

Összetevők:
50 ml Bacardí Carta Oro,
40 ml Choya silver ume likőr,
10 ml Unicum szilva,
50 ml friss vörös grapefruitlé,
10 ml cukorszirup.

Pohár: japán teáscsésze.

Elkészítés: az összetevőket koktéljéggel együtt shakerben rázzuk össze és duplaszűréssel töltsük egy előhűtött pohárba.

Díszítés: grapefruithéj és evőpálca.


 

KALYDY GÁBOR PÉTER (MOJITO MIXERISKOLA)

bacardi bacardi legacy rum receptúra gózon péter kalydy gábor péter kocsis tamás sin limites uvas oro ganbatte

UVAS ORO

bacardi bacardi legacy rum receptúra gózon péter kalydy gábor péter kocsis tamás sin limites uvas oro ganbatte

Összetevők:
40 ml Bacardí Carta Oro,
40 ml frissen préselt szőlőlé,
15 ml frissen facsart limelé,
5 ml Monin passion fruit szirup,
1 bárkanálnyi Élixir Végétal de la Grande Chartreuse,
1 citromhéj permet.

Pohár: coupé.

Elkészítése: az összetevőket kocka- és törtjéggel (fele-fele arányban) együtt shakerben rázzuk össze és duplaszűréssel töltsük egy előhűtött pohárba.

Díszítés: szőlő, menta és citromhéj.


 

GÓZON PÉTER (DEÁK STREET KITCHEN)

bacardi bacardi legacy rum receptúra gózon péter kalydy gábor péter kocsis tamás sin limites uvas oro ganbatte

SIN LIMITES

bacardi bacardi legacy rum receptúra gózon péter kalydy gábor péter kocsis tamás sin limites uvas oro ganbatte

Összetevők:
45 ml Bacardí Carta Blanca,
20 ml limelé,
15 ml vaníliaszirup,
5 ml Campari,
3-4 szem kardamom.

Pohár: coupé.

Elkészítés: a kardamom szemeket muddlerrel (törőfával) nyomkodjuk szét, majd a többi összetevővel együtt koktéljéggel együtt shakerben rázzuk össze és duplaszűréssel töltsük egy előhűtött pohárba.

Díszítés: limehéj és vaníliarúd.


 

Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!