A Corpse Reviver (nyers fordításban: „hulla felélesztő”) elsőként Harry Craddock klasszikus alkotásában, az 1930-as The Savoy Cocktail Bookban tűnt fel, nevéhez hűen a másnaposság elleni küzdelmet szolgálva. Az eredeti italt és különböző twistjeit (változatait) ajánlja a Liquor.com Halloweenre. Spooky cocktails, azaz kísérteties kevert italok.
Összetevők:
30 ml konyak
30 ml Calvados vagy más apple brandy
15 ml édes vermut
Pohár:
Koktélos.
Elkészítése:
Az összetevőket koktéljéggel együtt rázzuk össze shakerben, majd szűrjük egy előhűtött koktélos pohárba.
Összetevők:
20 ml Plymouth gin
20 ml Cointreau vagy más triple sec
20 ml Lillet Blanc
20 ml frissen facsart citromlé
1 öntet abszint
Pohár:
Coupe vagy martinis.
Elkészítése:
Hűtsünk le egy coupe vagy martinis poharat az abszinttal együtt. A további összetevőket koktéljéggel együtt rázzuk össze shakerben, majd szűrjük az előhűtött pohárba.
CANNIBAL CORPSE REVIVER NO. 2.
Összetevők:
45 ml Perry’s Tot Navy Strength gin
15 ml frissen facsart citromlé
15 ml cukorszirup (a cukor és víz aránya 1:1)
4 öntet pear brandy
1 teáskanálnyi Fernet Branca
Prosecco a feltöltéshez
Pohár:
Collins.
Elkészítése:
A proseccót kivéve az összetevőket koktéljéggel együtt rázzuk össze shakerben, majd szűrjük egy koktéljéggel teli collins pohárba és húzzuk fel proseccóval.
Díszítése:
½ citromszelet.
A másnaposság elleni kevert italokat „pick up drink” vagy a „hair of the dog hangover reliever” kategóriákba szokás sorolni.
Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!