A souroknak, így a Whiskey Sournak is számos változata létezik, az egyik legérdekesebb pedig kétségkívül a vörösborral készült twist az 1880-as évekből. A New York Sour alappárlataként egy egyszerű Jim Beam Whitetot használtam, míg a bort egy 2011-es évjáratú Teleki Cabernet Franc testesítette meg. A nagy mennyiségű whiskey és a száraz bor miatt a NYS egy igen alkoholos, erőteljes ital, a könnyedebb, az édesebb ízvilágot kedvelők számára egyáltalán nem ajánlott (sőt, még a keményvonalasok számára sem ördögtől való kevesebb szesszel és több cukorsziruppal készíteni).

Fotó: Koktél Blog

ÖSSZETEVŐK:
60 ml rye vagy bourbon whiskey
30 ml frissen facsart citromlé
25 ml cukorszirup (víz és cukor aránya 1:1)
15 ml vörösbor

POHÁR:
Old fashioned.

ELKÉSZÍTÉSE:
A vörösbort kivéve az összetevőket koktéljéggel együtt rázzuk össze shakerben, majd szűrjük egy koktéljéggel teli old fashioned pohárba. Egy bárkanál segítségével rétegezzük a vörösbort az ital tetejére.


 

Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!