A hideg időjárás beköszöntével mindig automatikusan ráállok a folyamatos teázásra, valahogy ez tudja legjobban ellensúlyozni számomra a télies hőmérsékletet. Korábban a herbáriás teákat részesítettem előnyben, azonban a múltkor részt vettem Dilhan C. Fernando, a Dilmah tea tulajdonosának előadásán, ami olyan nagy hatással volt rám, hogy azóta egyszerűen Dilmah-fan lettem: a szimpla sencha zöld teától kezdve a gyümölcsös-fűszeres fekete teáig jöhet minden. A kiváló minőség mellett azért is kedvelem ezt a márkát, mert a Bols italcéggel együttműködve kiemelt figyelmet szán a teás koktélokra (még egy remek könyvet is kiadtak a témában „Shakken not stirred” címmel). Nemrég a Bols Bartending oldalon jelent meg egy hordós érlelésű Bols Genever alapú Dilmah teás forró ital, télies változat lévén különféle fűszerekkel kiegészítve. Hot Bols Toddy.
Fotó: facebook.com/bolsbartending
ÖSSZETEVŐK:
45 ml Bols Barrel Aged Genever,
1 öntet narancs bitter,
1 teáskanálnyi Dilmah Uva tealevél,
2 teáskanálnyi fahéjszirup,
½ teáskanálnyi karamellszirup,
100 ml forró víz.
POHÁR:
Hőálló.
ELKÉSZÍTÉS MÓDJA:
Throwing (a technikáról bővebben itt).
DÍSZÍTÉS:
1 rúd fahéj, 1 db csillagánizs, 1 szelet szárított narancs.
Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!