A trendi cold brew, azaz „hidegen főzött” kávékat nemcsak önmagában vagy jéggel lehet ám fogyasztani, hanem bizony koktélban is. A portlandi Red Star Tavernben például bourbon whiskeyvel, konyakkal, vaníliával, mentával és tejszínhabbal készítik. Cold Pressed Andes Cocktail a Liquor.com oldalától.
Fotó: liquor.com
Összetevők:
30 ml bourbon whiskey,
30 ml vaníliával infuzált konyak,
15 ml Branca Menta likőr
60 ml cold brew, azaz „hidegen főzött” kávé,
tejszínhab a koktél tetejére.
Pohár: koktélos.
Elkészítés: az első négy összetevőt koktéljéggel együtt rázzuk össze shakerben (15 másodpercig) és szűrjük egy előhűtött pohárba, majd húzzunk tejszínhabot a koktél tetejére.
Díszítés: mentalevél.
Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!