A Life.hu karácsonyi puncsaival kíván a Koktél Blog minden kedves kevert ital fogyasztónak kellemes karácsonyt! Az ünnep családias jellegére gondolva egy gyermekeknek és egy felnőtteknek szóló receptúra is fellelhető a kép alatt.

receptúra forró kevert italok karácsonyi puncsok rum bor

KARÁCSONYI PUNCS GYERMEKEKNEK

Összetevők 4 főre:
Fél liter erősre főzött gyümölcstea
Fél liter frissen facsart narancslé
Fél liter almalé
1 db citrom leve
1 teáskanál őrölt fahéj vagy 2-3 rúd egész fahéj
5 evőkanál méz vagy barnacukor
Bodzalé vagy bodzaszörp (ízlés szerint)
Alma-, narancs-, mandarin-, kivi- vagy ananászdarabok (opcionálisan)

Elkészítése:
Az összetevőket lassú tűzön melegítsük össze, majd hagyjuk kicsit hűlni és szervírozzuk hőálló talpas és/vagy füles pohárban. Gyümölcsdarabokkal vagy egész fahéjjal díszíthetjük.

Fajtája:
Hot drink.



KARÁCSONYI PUNCS FELNŐTTEKNEK

Összetevők 4 főre:
1 liter víz
Fél üveg barna vagy fehér rum
1 üveg portói vörösbor
50 g barna- vagy kandiscukor
Fűszerek, ízesítők (ízlés szerint)

Elkészítése:
Lassú tűzön melegítsük össze a vizet, a rumot és a portóit, közben néha keverjük meg. Adjuk hozzá a cukrot, majd melegítsük addig, amíg az el nem olvad. A puncsot feldobhatjuk alma- vagy narancsdarabokkal, egész fahéjjal, csillagánizzsal, szegfűszeggel, esetleg alma- vagy bodzalével. Ha alkoholosabbra szeretnénk készíteni, akkor a gyümölcslé helyett szeder- vagy áfonyalikőrt is tölthetünk hozzá. Alkoholmentes verzió esetén a rum és a vörösbor helyett használjunk narancslevet. Szervírozzuk hőálló talpas és/vagy füles pohárban. Gyümölcsdarabokkal vagy egész fahéjjal díszíthetjük.

Fajtája:
Hot drink.


 

Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!