Egy színvonalas verseny keretében nemrég rendezték meg a Bacardí Legacy első magyarországi fináléját, ahol remek teljesítményével Schök Norbert aratott győzelmet, így „El Viajero”, vagyis „Az Utazó” koktéljával ő utazhat a San Fransisco-i világdöntőre. Interjú.

schok norbert bacardi legacy bacardi rum

Schök Norbert

 

Koktél Blog: Milyen érzés immáron az első magyarországi Bacardí Legacy győztesének lenni?

Schök Norbert: Fantasztikus érzés, leírhatatlan! Ezért dolgoztam keményen az elmúlt három hónapban, ezen pörgött az agyam szinte folyamatosan. Sajnos van olyan része az életemnek, ami megsínylette ezt az intenzív időszakot és ez rányomta az utolsó periódusra a bélyegét, de így, hogy sikerült, azt érzem, nem volt hiábavaló a belefektetett energia.  Mindenképpen szeretném megemlíteni az öt döntőst, akik nagyszerű munkát végeztek: gratulálok Bednárik Nikinek, Varga Krisztinek, Metzger Lacinak, Kovács Daninak és Horváth Zsoltnak!

KB: A verseny során komoly szerep jutott a döntős koktélok promótálásának. Saját koktélod, az „El Viajero” széleskörű népszerűsítésében mit tartasz legnagyobb sikernek? 

SN: A legnagyobb sikernek azt tartom, hogy sokan - akár más márkák képviselői is - mellém álltak és teljesen önzetlenül segítették a munkámat. Sokszor hallani, hogy milyen széthúzás van a szakmán belül és mennyire egymás ellen dolgoznak az emberek, de én ennek az ellenkezőjét tapasztaltam, ezért nagyon köszönöm a segítséget mindenkinek! Az is nagy siker, hogy eddig már több mint 900-an lájkolták az „El Viajero” facebook oldalát, hiszen a versenynek van egy marketinggel foglalkozó része, ott ezek is számítanak.

KB: Milyen pozitív visszajelzéseket kaptál a koktéloddal kapcsolatban? Elsősorban miért ízlett azoknak, akik megkóstolták? Előfordult, hogy valaki negatív kritikával illette? 

SN: Az egyik legkedvesebb történetem az „El Viajero” pozitív visszajelzéséről egy szakmailag elismert bártulajdonossal való beszélgetésem volt:
- Szóval mi van benne?
- Bacardí Carta Blanca, kókuszvíz, pedro ximénez sherry, lime és csokibitter.
- Na jó, készítsd el... 
Ezt kissé egykedvűen mondta és otthagyott. Mikor  visszajött és megkóstolta, olyan fejet vágott, hogy hirtelen nem tudtam hová rakni. Aztán így szólt:
- Ez meglepően jó. Nem is gondoltam volna! 
Persze voltak olyanok is, akiknek nem ízlett, de ez természetes. Nem lehet olyan italt csinálni, ami mindenkinek megfelel. 

KB: Szerinted leginkább mi szükséges ahhoz, hogy egy koktél a Bacardí örökség részévé válhasson?

SN: Egy jó történet elengedhetetlen. Ahogy említettem az előbb, nincs olyan ital, ami mindenkinek bejön. A Bacardí Legacy Global Cocktail Competition pedig az a verseny, ami a legjobban modellezi le a valóságot, hiszen nem elég egy jó koktél, el is kell tudnod adni.


KB: Higgadtan és profin prezentáltál a nemzeti döntőben és ez a profizmus jellemzett az egész kampány során. Ezek után hogyan készülsz a San Francisco-i döntőre?

SN: Örülök, hogy így láttad! Belülről picit máshogy éltem meg. Ettől függetlenül úgy érzem, hogy sokat fejlődtem ez alatt az időszak alatt, köszönhetően a prezentációknak és azoknak az új helyzeteknek, amikbe belekerültem a verseny miatt. Most ezt az utat kell tovább járnom ahhoz, hogy San Franciscóban úgy készíthessem el az „El Viajerót”, ahogy szeretném.

schok norbert bacardi legacy bacardi rum

Bacardí Legacy Cup

Szerkesztette: Farkas Krisztián, Koktél Blog

Fotók: Bacardí Legacy

A poszt a Bacardí Legacyval együttműködésben készült

A hat döntős koktéljai itt, a velük készült körinterjú itt érhetők el.
 


 

Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!