Az új évszakra való tekintettel a Difford’s Guide összegyűjtött néhány tipikus őszi koktélösszetevőt, amelyeket természetesen különféle kevert italokon keresztül mutattak be. Ezekből válogatott a Koktél Blog.

receptúra calvados vodka belvedere tabasco-szósz apple buck hail mary cucumber martini ketel one zubrowka rum mulata daisy bacardi galliano bols cacao brown fig supreme tequila grand marnier alma cékla uborka édeskömény körte szilva füge autumn plum daiquiri daiquiri punch

Fotó: blog.xfree.hu


 


ALMA

APPLE BUCK

Összetevők:
45 ml calvados
15 ml almalikőr
15 ml frissen facsart limelé
30 ml almalé
Ginger ale

Pohár:
Collins.

Elkészítés:
Az első négy összetevőt koktéljéggel együtt rázzuk össze shakerben és szűrjük egy koktéljéggel teli collins pohárba, majd húzzuk fel gyömbérrel.

Díszítés:
Almaszelet.


 


CÉKLA

HAIL MARY

Össszetevők:
25 ml Belvedere vodka
35 ml frissen turmixolt görögdinnye
75 ml frissen préselt paradicsomlé
20 ml hidegen préselt friss céklalé
1 cm chilipaprika
1 csipet pirospaprika
2 öntet Tabasco-szósz
10 ml frissen facsart limelé
Ízlés szerinti mennyiségben só és bors

Pohár:
Long drinkes.

Elkészítés:
Egy keverőpohárban keverjük össze a hozzávalókat és töltsük egy koktéljéggel teli hosszúitalos pohárba.

Díszítés:
Zellerszál és citrom.


 

UBORKA

CUCUMBER MARTINI

Összetevők:
30 ml Ketel One vodka
30 ml Zubrowka Bison Grass vodka
5 cm uborka
15 ml cukorszirup

Pohár
Martinis.

Elkészítés:
Egy keverőpohárban nyomkodjuk meg a szeletekre vágott uborkát muddlerrel (törőfával), töltsük hozzá a többi összetevőt és koktéljéggel együtt rázzuk össze shakerben, majd duplaszűréssel töltsük egy előhűtött martinis pohárba.

Díszítés:
Uborkahéj.


 

ÉDESKÖMÉNY

MULATA DAISY

Összetevők:
50 ml Bacardi Superior fehér rum
30 ml Bols Cacao Brown likőr
10 ml Galliano L’Autentico likőr
25 ml frissen facsart limelé
1,5 bárkanálnyi édeskömény

Pohár:
Coupette.

Elkészítés:
Egy keverőpohárban nyomkodjuk meg az édesköményt muddlerrel (törőfával), töltsük hozzá a többi összetevőt és koktéljéggel együtt rázzuk össze shakerben, majd duplaszűréssel töltsük egy előhűtött coupette pohárba.

Díszítés:
Csokoládé kruszta a pohárszélén vagy reszelt csokoládé az ital tetejére.


 


FÜGE

FIG SUPREME

Összetevők:
60 ml añejo tequila
10 ml Grand Marnier
15 ml frissen facsart citromlé
10 ml gránátalmaszirup
2 db friss füge

Pohár:
Martinis.

Elkészítés:
Egy keverőpohárban nyomkodjuk meg a meghámozott fügét muddlerrel (törőfával), töltsük hozzá a többi összetevőt és koktéljéggel együtt rázzuk össze shakerben, majd duplaszűréssel töltsük egy előhűtött martinis pohárba.

Díszítés:
Fügeszelet.


KÖRTE


 

AUTUMN PUNCH

Összetevők:
60 ml Zubrowka Bison Grass vodka
15 ml frissen facsart citromlé
10 ml passion fruit szirup
30 ml körtelé
1 db passion fruit
Száraz pezsgő

Pohár:
Sling.

Elkészítés:
Vágjuk félbe a passion fruitot, kanalazzuk ki a belsejét egy keverőpohárba, töltsük hozzá a többi összetevőt, majd koktéljéggel együtt rázzuk össze shakerben és duplaszűréssel töltsük egy koktéljéggel teli pohárba. Húzzuk fel pezsgővel és óvatosan – a szénsav tartósságára vigyázva - keverjük meg bárkanállal.

Díszítés:
Physalis (földicseresznye).


 

SZILVA

PLUM DAIQUIRI

Összetevők:
60 ml Bacardi Superior fehér rum
15 ml frissen facsart limelé
15 ml cukorszirup (a víz és a cukor aránya 1:2)
1 db szilva

Pohár:
Martinis.

Elkészítés:
Egy keverőpohárban nyomkodjuk meg a meghámozott, kimagozott, feldarabolt szilvát muddlerrel (törőfával), töltsük hozzá a többi összetevőt, majd koktéljéggel együtt rázzuk össze shakerben és duplaszűréssel töltsük egy előhűtött martinis pohárba.

Díszítés:
Lime.


 

Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!