Az új évszakra való tekintettel a Difford’s Guide összegyűjtött néhány tipikus őszi koktélösszetevőt, amelyeket természetesen különféle kevert italokon keresztül mutattak be. Ezekből válogatott a Koktél Blog.
Fotó: blog.xfree.hu
ALMA
APPLE BUCK
Összetevők:
45 ml calvados
15 ml almalikőr
15 ml frissen facsart limelé
30 ml almalé
Ginger ale
Pohár:
Collins.
Elkészítés:
Az első négy összetevőt koktéljéggel együtt rázzuk össze shakerben és szűrjük egy koktéljéggel teli collins pohárba, majd húzzuk fel gyömbérrel.
Díszítés:
Almaszelet.
CÉKLA
HAIL MARY
Össszetevők:
25 ml Belvedere vodka
35 ml frissen turmixolt görögdinnye
75 ml frissen préselt paradicsomlé
20 ml hidegen préselt friss céklalé
1 cm chilipaprika
1 csipet pirospaprika
2 öntet Tabasco-szósz
10 ml frissen facsart limelé
Ízlés szerinti mennyiségben só és bors
Pohár:
Long drinkes.
Elkészítés:
Egy keverőpohárban keverjük össze a hozzávalókat és töltsük egy koktéljéggel teli hosszúitalos pohárba.
Díszítés:
Zellerszál és citrom.
UBORKA
CUCUMBER MARTINI
Összetevők:
30 ml Ketel One vodka
30 ml Zubrowka Bison Grass vodka
5 cm uborka
15 ml cukorszirup
Pohár
Martinis.
Elkészítés:
Egy keverőpohárban nyomkodjuk meg a szeletekre vágott uborkát muddlerrel (törőfával), töltsük hozzá a többi összetevőt és koktéljéggel együtt rázzuk össze shakerben, majd duplaszűréssel töltsük egy előhűtött martinis pohárba.
Díszítés:
Uborkahéj.
ÉDESKÖMÉNY
MULATA DAISY
Összetevők:
50 ml Bacardi Superior fehér rum
30 ml Bols Cacao Brown likőr
10 ml Galliano L’Autentico likőr
25 ml frissen facsart limelé
1,5 bárkanálnyi édeskömény
Pohár:
Coupette.
Elkészítés:
Egy keverőpohárban nyomkodjuk meg az édesköményt muddlerrel (törőfával), töltsük hozzá a többi összetevőt és koktéljéggel együtt rázzuk össze shakerben, majd duplaszűréssel töltsük egy előhűtött coupette pohárba.
Díszítés:
Csokoládé kruszta a pohárszélén vagy reszelt csokoládé az ital tetejére.
FÜGE
FIG SUPREME
Összetevők:
60 ml añejo tequila
10 ml Grand Marnier
15 ml frissen facsart citromlé
10 ml gránátalmaszirup
2 db friss füge
Pohár:
Martinis.
Elkészítés:
Egy keverőpohárban nyomkodjuk meg a meghámozott fügét muddlerrel (törőfával), töltsük hozzá a többi összetevőt és koktéljéggel együtt rázzuk össze shakerben, majd duplaszűréssel töltsük egy előhűtött martinis pohárba.
Díszítés:
Fügeszelet.
KÖRTE
AUTUMN PUNCH
Összetevők:
60 ml Zubrowka Bison Grass vodka
15 ml frissen facsart citromlé
10 ml passion fruit szirup
30 ml körtelé
1 db passion fruit
Száraz pezsgő
Pohár:
Sling.
Elkészítés:
Vágjuk félbe a passion fruitot, kanalazzuk ki a belsejét egy keverőpohárba, töltsük hozzá a többi összetevőt, majd koktéljéggel együtt rázzuk össze shakerben és duplaszűréssel töltsük egy koktéljéggel teli pohárba. Húzzuk fel pezsgővel és óvatosan – a szénsav tartósságára vigyázva - keverjük meg bárkanállal.
Díszítés:
Physalis (földicseresznye).
SZILVA
PLUM DAIQUIRI
Összetevők:
60 ml Bacardi Superior fehér rum
15 ml frissen facsart limelé
15 ml cukorszirup (a víz és a cukor aránya 1:2)
1 db szilva
Pohár:
Martinis.
Elkészítés:
Egy keverőpohárban nyomkodjuk meg a meghámozott, kimagozott, feldarabolt szilvát muddlerrel (törőfával), töltsük hozzá a többi összetevőt, majd koktéljéggel együtt rázzuk össze shakerben és duplaszűréssel töltsük egy előhűtött martinis pohárba.
Díszítés:
Lime.
Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!