Csontváz, vér és kivájt tök. Finlandia koktélok Varga Gergő bártendertől a közelgő Halloween alkalmából.
DARK MOTHER
Összetevők:
4 cl Finlandia Lime,
2 cl Charleston Follies,
1 cl friss limelé
1 cl passion fruit szirup
2 cl őszibaracklé
10 cl feketeribizlilé
Elkészítése:
Az összetevőket koktéljéggel együtt shakerben rázzuk össze, majd szűrjük egy koktéljéggel teli long drinkes pohárba. Díszítsük mentacsúccsal (és csontvázzal).
BLOODY COCONUT
Összetevők:
4 cl Finlandia Mango,
1 cl kókusz szirup,
0,5 cl mangó szirup,
1 cl tejszín,
10 cl ananászlé,
1 cl grenadine szirup.
Elkészítése:
Az első öt összetevőt koktéljéggel együtt shakerben rázzuk össze, szűrjük egy zúzott jéggel teli long drinkes pohárba, majd a gránátalma szirupot lassan csorgassuk az ital tetejére. Díszítsük mangószeletekkel, mentacsúccsal, fekete és piros bogyós gyümölcsökkel.
FEKETERIBIZLI PUNCS
Összetevők (6 főre):
24 cl Finlandia Blackcurrant,
1 palack rosébor,
1 l áfonyalé,
1 teáskanálnyi fahéj,
1 teáskanálnyi szegfűszeg,
25 dkg cukor,
10 dkg narancs lekvár,
10 cl friss citromlé.
Elkészítése:
A vodka kivételével az összetevőket melegítsük össze egy hőálló edényben, majd hagyjuk kihűlni és töltsük hozzá a vodkát is. Szervírozzuk egy koktéljéggel teli, kivájt tökben és díszítsük mentacsúccsal, valamint fekete és piros bogyós gyümölcsökkel.
Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!