Valószínűleg a legsnasszabb kevert ital. Nem néz ki olyan jól, mint a Sex On The Beach, ráadásul ízre is jellegtelenebb. Mindenesetre nyárbúcsúztatónak megteszi, egyébként meg maradjunk a Margaritánál, ha standard tequila bázisú kevert italt akarunk fogyasztani.

Italunk alapszeszének, a tequilának a fogyasztását teljesen abszurd hisztéria veszi körül, pedig Mexikóban jobbára tisztán fogyasztják, nem bohóckodnak sóval meg citrommal. Ez a hülye rituálé egyébként az Amerikai Egyesült Államokból terjedt el, amikor divatossá váltak a gyengébb minőségű mixto tequilák. Ezeknek csak egy része (de legalább 51%-a) származik agávéből. A rossz utóíz miatt persze valahol érthető a nyalakodás, de a szart ugyebár hiába ízesítgetjük, az attól még szar marad...

ÖSSZETEVŐK:
4,5 cl tequila
1,5 grenadine szirup
Narancslé a feltöltéshez

ELKÉSZÍTÉSE:
Koktéljéggel teli long drinkes pohárba (legszebben az ún. hurrikán pohárban mutat, lásd a fenti fotót) töltjük a tequilát, egy ujjnyira feltöltjük narancslével, majd az ital tetejének közepére töltjük a grenadine szirupot.

DÍSZÍTÉSE:
Narancsszelet, koktélcseresznye, szívószál.

FAJTÁJA:
Long drink

A Tequila Sunrisenak rengeteg recepvariációja van, a tervek szerint ezek közül néhány a későbbiekben feltűnik itt a Koktél Blogon.

A Tequila Sunrise az International Bartenders Association hivatalos kevert itala (IBA Official Cocktail)



Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!