Mint ahogyan a gasztronómiában mindent, úgy jó koktélt is csak minőségi alapanyagokból lehet készíteni. Sőt, kifejezetten prémium alappárlatokat sem szentségtörés használni, ha ehhez méltó a koktél egész koncepciója. A londoni Mondrian Hotel bárja, az agyondíjazott Dandelyan az exkluzív Cellar menüjével ezt az irányt célozta meg.
Patron Agave Sherry: Patrón 100% Agave Tequila, fermentált agávé.
Soy Aged Whisky Sour: Craigellachie 13 single malt whisky, citromlé, szójával érlelt tojásfehérje.
VX „Gibson” Martini: Grey Goose VX, savanyított szőlő.
A Dandelyan a londoni báréletben jól ismert Ryan Chetiyawardanához köthető, ő vitte pl. a már nem működő, de anno nagy hírnevet szerző és különutas White Lyan bárt, de a Tales of the Cocktails szerint 2015-ben ő lett a világ legjobb bártendere is.
Jack & Mickey Old Fahioned: Jack Daniel’s Rye Whiskey, sült burgonya szirup, égetett bitter.
Silver Fria: Facundo Neo Rum, kristály ananász szirup, hántolt rizs, szóda.
Bluegrass Fizz: Woodford Reserve Rye Whiskey, citrom, bluegrass szóda.
Fotók és információk a koktélokról: thespiritsbusiness.com
Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Bloghoz a Facebookon és az Instagramon!