Karácsony közeledtével a Bols tavalyhoz hasonlóan ismét kijött téli koktélkollekciójával, ezúttal középpontban az idén megjelent Bols Honeyval. Xmas cocktails from Bols.
HONEY COBBLER
Összetevők:
25 ml Bols Honey
25 ml vörösbor
25 ml blended scotch whisky
5 ml Bols Créme de Cassis
Pohár:
Vörösboros.
Elkészítés:
Az összetevőket rázzuk össze koktéljéggel shakerben és szűrjük egy zúzott jéggel teli vörösboros pohárba.
Díszítés:
Bogyós gyümölcsök, mentaág, mézcsurgató.
HONEY EGG NOG
Összetevők:
30 ml Bols Barrel Aged Genever
30 ml Bols Advocaat
15 ml Bols Honey
7,5 ml Mandulaszirup
2 öntet Angostura bitters
2 öntet Orange bitters
Pohár:
Csavaros zárófedéllel ellátott.
Elkészítés:
Az összetevőket rázzuk össze koktéljéggel shakerben és szűrjük egy zúzott jéggel teli pohárba.
SNOWY WHITE
Összetevők:
30 ml Bols Genever
22,5 ml Bols Elderflower
2,5 ml Bols Peach
15 ml friss citromlé
15 ml tojásfehérje
3 öntet Peychaud’s bitters
Pohár:
Coupette.
Elkészítés:
Az első öt összetevőt rázzuk össze száraz shakeléssel (jég nélküli shakelés), majd rázzuk össze koktéljéggel együtt is és szűrjük egy előhűtött coupette pohárba. Díszítsük három öntet Peychaud’s bitters-szel.
MINT’N’ICE
Összetevők:
37,5 ml Bols Peppermint Green
22,5 ml brandy
60 ml tej
1 gombóc vaníliafagyi
Pohár:
Old fashioned pohár.
Elkészítés:
Az összetevőket zúzott jéggel együtt blenderben turmixoljuk össze és töltsük old fashioned pohárba.
Díszítés:
Mentalevél.
Itt egy másik változat receptúrája is megtekinthető.
BLACK FOREST MARTINI
Összetevők:
45 ml Bols vodka
15 ml Bols Strawberry
15 ml Bols Créme de Cassis
15 ml cukorszirup
15 ml tejszín
Pohár:
Martinis.
Elkészítése:
Az első négy összetevőt rázzuk össze koktéljéggel együtt shakerben és szűrjük egy előhűtött martinis pohárba, majd rétegezzük a tejszínt az ital tetejére.
Díszítés:
Csokireszelék, feketeribizli.
Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!